Artikel i 7 sjællandske aviser mandag den 18. januar 2016

I BT lørdag den 21.11.15 var nedenstående artikel

På TV Ishøj og Youtube kan du se nedenstående portræt.

1. presseskriv fra Sydkysten

Sydkysten - 15. august 2015 kl. 14:06 Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter fra Ishøj vil cykle tværs over USA!

Når Peter Møller fra Ishøj 30. august sammen med tusindvis af andre kaster sig ud i Kræftens Bekæmpelses motionscykelløb TRÆDTIL DANMARK, er det kun første etape i et større projekt. Den tidligere kræftramte konsulent har i 2016 sat sig for at krydse USA på cykel i kampen mod kræft.

Da diagnosen, modermærkekræft, blev stillet for to år siden, var det ikke åbne vidder og tusindvis af kilometer på landevejen, 64-årige Peter Møller drømte om. Faktisk drømte han nærmest ikke om noget, for alt var sort, og chokket over at have fået konstateret en dødelig sygdom fyldte alt. Men lidt efter lidt kom han alligevel til hægterne igen. Og lidt efter lidt begyndte en gammel idé at boble frem og antage mere konkret form end nogensinde tidligere.

- Jeg har altid godt kunnet lide at cykle. I de sidste 4-5 år har jeg både cyklet i Alperne og på Mallorca og elsker i øvrigt at cykle på arbejde fra Ishøj til Dragør, når vejret tillader det. Drømmen om at krydse USA har jeg haft i mange år, men i forbindelse med en ferie blev jeg og min gode ven Erik Bergmann enige om, at nu skulle det være, siger Peter Møller.

Sygdom spillede ind!

Der er ikke meget godt at sige om at få stillet en kræftdiagnose. Men Peter erkender, at netop sygdommen faktisk påvirkede beslutningen om at forfølge den gamle drøm om at cykle de 5.300 km. på tværs af USA fra San Francisco til New York.

- Jeg er ikke sikker på, det var blevet en realitet, hvis ikke jeg havde fået kræft. Så lidt godt har det dog gjort. Jeg synes, man bliver bedre til ikke at udsætte ting til i morgen. Det står klart for én, at der ikke er nogen, der ved, hvordan verden ser ud om fem år, så det skal være nu, forklarer Peter.

Mange aspekter!

Det er et stort projekt. Ikke kun målt på kilometer, som der ellers er nok af. Omkring 5.300, faktisk. Ud over træningen er der også en stor mængde logistik, sponsoraftaler og økonomi, der skal gå op i en højere enhed. Men det begynder at tage form. Og for Peter var der i øvrigt heller ikke et sekund i tvivl om, at et andet element skulle på plads: Der skulle stå en god sag i centrum for det.

- Jeg har været med i Kræftens Bekæmpelses cykelløb TRÆDTIL DANMARK før, og det var helt oplagt at lade løbet i Køge til august være startskuddet. Og i det hele taget var det helt logisk og naturligt, at vi ville bruge det til at samle penge ind til et formål, der rakte ud over os selv, siger Peter.

I praksis er Peter Møller og hans ven og cykelmakker Erik Bergmann ved at etablere en ordning, så folk kan vælge at donere en krone per kørt kilomenter direkte til kampen mod kræft. Målet er at tage de første tråd ud af San Fransisco mod New York den 10. september 2016.

Motionscykelløbet TRÆDTIL DANMARK arrangeres af Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med lokale cykelklubber landet over. Det foregår den 30. august, alle kan deltage - også på mountainbik. Der er mulighed for at cykle distancer lige fra 25 til 110 kilometer. Peter og Erik tager den lange tur.

Hvis man vil lade sig smitte af Peters stærke vilje deler han i øvrigt ud af sin gejst som spinning-instruktør. Hver onsdag morgen kl. 6.30 og lørdag formiddag i Fitness.dk i Glostrup.